رئيس مرکز مديريت آمار و فناوري اطلاعات وزارت بهداشت با اشاره به رونمايي سامانه پرونده الکترونيک سلامت گفت: بخشي از اطلاعات پرونده الکترونيک سلامت مردم ميتواند در صورت نياز در خدمت درمانگر و در خدمتگيرندگان قرار گيرد.
پايگاه خبري فناوري اطلاعات و ارتباطات - حميدرضا صفيخاني امروز در نشست خبري در حاشيه نمايشگاه الکامپ با بيان اينکه پرونده الکترونيک تنها يک سامانه نيست و فرآيندي است که ميتواند در جهت بهبود خدمات قابل ارائه به مردم در حوزه سلامت عمل کند، گفت: در پروژه پرونده الکترونيک سلامت بخشي از اطلاعات پرونده سلامت مردم ميتواند در صورت نياز در خدمت درمانگر و خدمتگيرندگان قرار گيرد.
وي با بيان اينکه موضوع اتصال سازمانهاي بيمهگر در پرونده الکترونيک سلامت بهصورت پايلوت در حال انجام است، اظهار کرد: فاز بعدي اين پروژه تکليف قانوني براي وزارت بهداشت در نظر گرفته است تا اطلاعات جمعيت تعريف شده از سطوح اوليه تا سطوح تخصصي و فرآيند ارجاع الکترونيک بيمار در کل کشور برقرار شود. همچنين امکان اضافه کردن خدمات ارزش افزوده و توسعه کسبوکارهاي نوپا در سرويس نمايشگر پرونده الکترونيک سلامت وجود دارد و اميدواريم با استقرار کامل اين پروژه، شاهد افزايش کيفيت در اين بخش باشيم.
رئيس مرکز مديريت آمار و فناوري اطلاعات وزارت بهداشت با بيان اينکه در حال حاضر اطلاعات 73 ميليون نفر از جمعيت کشور که يک بار از خدمات پزشکي استفاده کردهاند، در بستر نظام سلامت الکترونيک به ثبت رسيده است، گفت: در شبکه ارائه اين خدمات، دسترسي به پرونده بيمار براي درمانگر وجود دارد و پس از بازخورد نظرات درمانگر، اين پرونده به صورت الکترونيک به پزشک سطح يک و دو نيز ارائه ميشود که تشخيص نهايي آن در پرونده قابل ثبت خواهد بود.
صفيخاني با اشاره به برخورداري دادههاي سلامت از محرمانهگي در همه جاي دنيا اظهار کرد: واحد ارسال اطلاعات اين طرح بر مبناي يک مدل بينالمللي و با استفاده از فرآيند کدگذاري در يک پلتفرم شکل گرفته و ديناميکسازي و پنهانسازي اطلاعات از جمله ويژگيهاي آن است. بر اين اساس دو خروجي مشخص در اين نمايشگر ديده شده است که در يک خروجي پرونده فردي براي دريافت اطلاعات شخص وجود دارد و خروجي ديگر براي نظامات تصميمگيرنده مبتني بر شواهد و امکان تحليلي نظام سلامت ديده شده است.
امضاي تفاهمنامه همکاري بين اورژانس و وزارت بهداشت
در اين نشست همچنين تفاهمنامه همکاري فني و فرآيندي براي افزايش سطح کيفي خدمات اورژانس و هوشمندسازي ارتباطات پيشبيمارستاني و بيمارستاني بين سازمان اورژانس کشور و مرکز مديريت فناوري اطلاعات وزارت بهداشت امضا شد.
پيرحسين کوليوند -رئيس اورژانس کشور- درباره اين تفاهمنامه گفت: با اجراي اين تفاهمنامه، در صورتي که فرد با اورژانس تماس بگيرد، تمام اطلاعات وي به اورژانس منتقل ميشود و زمان ارائه خدمات پيشبيمارستاني و پذيرش اورژانس به حداقل زمان ممکن کاهش مييابد. اين اطلاعات اوليه، پس از جانمايي فرد تماسگيرنده با بيمار و آشنايي اورژانس با وضعيت پرونده سلامت الکترونيک بيمار دريافت ميشود.
وي با بيان اينکه مديريت سکتههاي مغزي در ايران نسبت به متوسط جهاني يک الگوي موفق محسوب ميشود، گفت: سامانههاي مبتني بر فناوري اطلاعات در اورژانس کشور، عملکردهاي موفقي داشته است و ما شاهد بيشترين تأثيرگذاري در سامانههايي مانند هدايت و عمليات حوادث غيرمترقبه بودهايم. اپليکيشن 115 هماکنون قابل نصب روي گوشيهاي موبايل است و امکان دريافت هشدارهاي لازم مربوط به حوادث در مسيرها و مباحث مربوط به خودامدادي و دگرامدادي را براي کاربران ارائه ميکند.
اجراي طرح نسخهپيچي الکترونيک
همچنين علياصغر انصاري - مجري پرونده الکترونيک سلامت - با بيان اينکه موضوع نظام کدگذاري براي رهگيري و اصالت دارو و نسخهپيچي در پرونده سلامت الکترونيک اجرايي شده است، گفت: در حوزه دارو با دو مسير واردات و توليد دارو، از پخش تا محل تنظيم و موضوع نسخهپيچي مواجه هستيم. در حوزه توليد دارو و واردات آن، پروژه رهگيري و اصالت دارو با همکاري سازمان غذا و دارو در حال انجام است اما موضوع نسخهپيچي الکترونيک که فرآيند فني آن به اتمام رسيده، هنوز اجرايي نشده است.
وي در پايان گفت: در اين مرحله قصد بر اين است که زماني که پزشک دارويي را براي بيمار تجويز ميکند، فرد به صورت الکترونيک آن را دريافت کند و داروخانه از طريق اين پرونده الکترونيک، دارو را به بيمار ارائه دهد. هماکنون در مرحله ورود بخش خصوصي، مطبها و داروخانهها به اين پروژه هستيم و در صورتي که داروخانهها و پزشکان داوطلب باشند، بهزودي پروژه نسخهپيچي الکترونيک از روي کدينگ را اجرايي ميکنيم.
منبع: ايسنا